HÍREK

A nyári időszakban a számtalan fesztivál, baráti összejövetel, esküvő miatt felborulhat az inzulinrezisztencia miatt már rutinosan begyakorolt és alkalmazott étrend. Koroly Réka, vezető dietetikus útmutatása következik – a teljesség igénye nélkül – az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán.
Endokrinológusainkhoz gyakran fordulnak azok kismamák, akiknél várandósság alatti cukorbetegséget állapítottak meg. Rendeléseik során több kérdés is felmerül az aggódó édesanyákban ezeket gyűjtöttük most össze.
Az endometriózis minden 10. termékeny korú nőt érintő krónikus elváltozás. Ez a jóindulatú betegség, gyakran jár a menstruáció előtt vagy alatt tapasztalt erős fájdalommal, amely negatív hatással van a Nők életminőségére és reproduktív egészségére.
Ne hagyja, hogy a pénzügyi korlátok az útjába álljanak egészségének. Vegye igénybe a részletfizetési lehetőséget , és tapasztalja meg az egészségügyi ellátás új szintjét!
Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.
A csontritkulást sokszor úgynevezett néma kórnak is nevezik, hiszen az esetek legnagyobb részében nincsenek tünetei egészen az első csonttörések bekövetkeztéig.
Inzulinrezisztensként sem múlhat el a nyár friss, finom gyümölcsök nélkül, amelyek magas rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalmuk révén meghatározó helyet foglalnak el az étrendünkben. Hogyan tudjuk ezeket beilleszteni a napi étkezéseinkbe, mire ajánlott odafigyelni inzulinrezisztencia mellett alkalmazott szénhidrát-diéta esetén?
A vércukorszint mérés nem bonyolult folyamat, könnyen megtanulható és kivitelezhető. Az alapszabályok betartásával és a megfelelő rutin lépések kialakításával a mérési hibák könnyen elkerülhetőek.
A spirál az egyik legkedveltebb fogamzásgátló eszköz. Egyszerűsége és biztonságossága miatt a nők csaknem 1/4-e kéri ezt a típusú fogamzásgátlási módszert nőgyógyászától világszerte.
A meddőség gyakran több tényező eredménye is lehet, éppen ezért a meddő párok átfogó kivizsgálása elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából.
A várandósság ideje alatt kiemelten fontos a pajzsmirigy hormon eltéréseinek megfelelő rendezése, hiszen a magzatnak megfelelő mennyiségű pajzsmirigy hormonra van szüksége az egészséges fejlődéshez.
Az elhízás nem csupán egy esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatokat is hordoz magában.
A petefészek korai kimerülése lerövidíti a fogamzóképes életszakaszt és gyakran szinte lehetetlenné teszi a természetes várandósság létrejöttét.
A várandósság ideje alatt kialakult cukorbetegség mind a születendő baba, mind pedig az édesanya számára veszélyt jelent. Éppen ezért kiemelten fontos a diabétesz időben történő felismerése és megfelelő kezelése.
A menstruációs zavarok gyakori problémát jelentenek sokak számára. Mi számít valójában rendellenes vérzésnek és milyen tényezők állhatnak a háttérben?
A PCOS nem akadályozza meg a sikeres várandósságot, azonban tudatosan kell foglalkozni a problémával és szakértő segítségét kell kérni a PCOS kezelése és a termékenység javítása érdekében.
Az elhízás, nem feltétlenül az akaraterő hiánya. A túlsúly és a sikertelen „fogyókúrák” hátterében sok esetben endokrin betegségek és hormonzavarok is állhatnak.
Az inkontinencia, vagyis az akaratlan vizeletcsepegés csaknem minden harmadik nő életét megkeseríti, mégis kevés személyes figyelmet kap.
A pajzsmirigy a szervezet energia termelésének fő motorja. Az általa termelt hormonok hatással vannak a pszichés és szellemi egyensúlyra, a szexuális aktivitásra, valamint a teljes hormonháztartás működésére.
Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg a klasszikus intimtornák alatt.
Központunkban az InBody testösszetétel mérés a dietetikai konzultációk elvitatathatatlan részét képezi. Dietetikusaink így tudják a lehető legteljesebb módon támogatni és követni pácienseink gyógyulását a gondozási folyamat során.
A menopauza nem betegség, hanem egy olyan természetes, hormonok vezérelte, testi-lelki átalakulással járó változás, amely minden nővel megtörténik, mégis kevés figyelmet kap.
A jóindulatú, panaszt okozó pajzsmirigy ciszták kezelésének egyik hatékony módszere az alkoholos eljárás, amellyel nagyon jó eredmények érhetőek el a ciszták méretének csökkentésében vagy akár azok felszívódásában.
Nem szükséges többé állandóan a tűszúrások és a vércukormérések miatt aggódni! A felkarra helyezhető szöveti glükóz monitor megkönnyíti a cukorbetegség kezelését.
A pajzsmirigy betegség – különösen az autoimmun folyamatok és a pajzsmirigy göbös elváltozásai – napjainkban egyre több embert érintenek.
A cukorbetegség talán az egyik leggyakoribb, minden tizedik embert érintő megbetegedés.
A ThyroCare belgyógyász-endokrinológus szakorvosával folytatott beszélgetés során megtudtuk, hogy ciszta és ciszta között is van különbség és olyan alapfogalmakat tisztáztunk, amelyek gyakran összemosódnak a köztudatban
Dr. Lehoczki Viktorral, a ThyroCare Pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs központ vezetőjével folytatott interjú során olyan izgalmas kérdésekre kerestük a választ, hogy örökölhető-e a pajzsmirigy göb, mik azok a strumigén anyagok és elmúlhat-e magától a göb.
Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy a PeriodX Központ nyitvatartása az év végi ünnepi időszakban az alábbiak szerint módosul.
Állandó tűszúrások? Kellemetlen vércukorszint mérés okozta állandó stressz? Nem szükséges elviselni a tűszúrás okozta fájdalmakat, szerencsére van megoldás.
A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat gyors és fájdalommentes módja az elváltozások felismerésének. A diagnosztikai eljárás pajzsmirigy göbök méretének és kiterjedésének felismerésében, valamint azok utókövetésében is kiemelten fontos szerepet játszik.
A pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata során, ha az endokrinológus szakember göböt fedez fel a pajzsmirigyünkben jogosan merül fel a kérdés, hogy merre tovább, mi legyen a következő lépés?
Az 1cm feletti vagy szerkezetileg gyanús göbök esetében további kivizsgálás szükséges annak megállapítására, hogy jó-vagy rosszindulatú (daganatos) elváltozással van-e dolgunk.
A pajzsmirigy göbök kialakulásának pontos okai sok esetben nem ismertek, azonban vannak olyan tényezők, amelyek nagymértékben szerepet játszhatnak a göbök kialakulásában.
A várandós vitaminok kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyekre a várandós nőnek szüksége van egészségének fenntartásához, valamint a magzat megfelelő ütemű fejlődéséhez.
A policisztás ovárium szindróma egy, a fogamzó képes korú nők körében leginkább elterjedt és igen összetett hormonális elváltozás. A tünetek nagyon változatos formában jelentkezhetnek, mivel alapvetően több szervet is érintő betegségről van szó.
A premenstruációs szindróma (PMS) olyan testi-lelki tünetegyüttesek kellemetlen kombinációja, amelyben a panaszok jellemzően a menstruációt megelőző 7-10 napon jelentkeznek, majd a vérzés kezdetekor, vagy röviddel azután teljesen meg is szűnnek.
A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos hormonális és testi változáson megy keresztül, annak érdekében, hogy a magzat nyugalomban és egészségben fejlődhessen.
A pajzsmirigy alulműködés diagnózisát követően gyakran merül fel a kérdés pácienseinkben, hogy innentől életük végéig szükséges majd a gyógyszer szedése, vagy egy idő után el lehet majd búcsúzni tőle?
A nemi úton terjedő betegségek (STD) jellemzően szexuális érintkezés útján fertőznek. Az STD fertőzések széles körben terjedhetnek és bárkit érinthetnek, aki nemi éltet él, éppen ezért a nőgyógyászunk által javasolt személyre szabott megelőzés és a felelős szexuális élet rendkívül fontos a fertőzések elkerülése érdekében.
A Basedow-kór, más néven Graves-kór egy autoimmun folyamat, amely a pajzsmirigy túlműködésével jár.
A Hashimoto-kór a pajzsmirigy autoimmun gyulladása. A diagnózis hallatán sokan esnek kétségbe, hogy mit is takar pontosan ez a betegség és mire kell számítani a továbbiakban.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.