Hogyan épül fel egy dietetikai tanácsadás a PeriodX Központban?

Központunkban az InBody testösszetétel mérés a dietetikai konzultációk elvitatathatatlan részét képezi. Dietetikusaink így tudják a lehető legteljesebb módon támogatni és követni pácienseink gyógyulását a gondozási folyamat során.

A dietetikai oktatás meghatározó eleme a hatékony gyógyulásnak, a szakorvossal történő közös munkának. Fontosnak tartjuk, hogy minél precízebb és pontosabb képet kapjunk pácienseink aktuális állapotáról, mert így tudjuk leginkább elérni azokat a célokat, amelyeket pácienseinkkel együtt közösen meghatározunk a gyógyulás érdekében, továbbá amelyek hosszútávon is támogatják ezt a folyamatot.

Az InBody testösszetétel mérés intézményünkben éppen ezért minden dietetikai találkozás elengedhetetlen részét képezi. Mivel önmagában csak a testsúly és a BMI index meghatározása jellemzően egy szűkebb képet ad a páciens állapotáról, így az InBody gép segítségével nyert információk egy jóval széleskörűbb lehetőséget biztosítanak a dietetikai konzultációk során az átfogóbb állapotfelmérésben, valamint a célirányos, egyénre alakított terápiák kialakításában.

Hogyan épül fel egy dietetikai tanácsadás a PeriodX Központban?

Központunkban átfogó betegvizsgálat történik. Jellemzően a páciens először a szakorvossal (endokrinológussal, nőgyógyásszal, diabetológussal) találkozik, aki felállítja a pontos diagnózist. Ezután tudnak a dietetikusaink a leghatékonyabban segítséget nyújtani a megfelelő étrend kialakításában. Nagyon fontosnak tartjuk a páciens központúságot, így orvosaink és a dietetikus között folyamatos konzultáció zajlik a páciensek gyógyulásával kapcsolatban. Együtt nyújtunk segítséget a gyógyulásban, illetve a megfelelő életmód kialakításában.

A PeriodX Központban a Dietetikai konzultáció gyakorlatilag már az első találkozás előtt elkezdődik:

Ennek részeként még az első találkozás előtt Táplálkozási anamnézis, valamint egy 3 napos táplálkozási napló kitöltésére kerül sor, amelyből rengeteg hasznos információ nyerhető, és az egyik alappillérét képezi az egyéni tanulási folyamat, valamint az egyénre alakított étrend összeállításának. Dietetikusaink a naplókat minden tanácsadást megelőzően részletesen kielemzik, így már az első konzultáció alkalmával könnyedén átbeszélhetőek azok a sarkalatos pontok, ahol módosítani szükséges az étrenden, az életmódon.

A konzultáció során részletes szaktanácsadás mellett InBody testösszetétel mérésre is sor kerül. Ennek segítségével nyomon követhető a pozitív változás akkor is, ha ugyan a testsúly esetében még nem, de a testzsír százalékban már jelentős csökkenés figyelhető meg.

A dietetikai tanácsadás után a dietetikusaink, minden esetben egy egyénre alakított 3 napos étrendet készítenek, hogy már a tanulási folyamat alatt el tudjon kezdődni az új életmód kialakítása. Ez egy nagy segítség az elején, de a cél természetesen az, hogy idővel önmagunktól is könnyedén menjen az életmódváltás.

A konzultáció során a páciens dietetikai gondozásba kerül, ahol mindvégig nyomon követjük személyes fejlődését az életmódváltás kapcsán. A dietetikai tanácsadást követően jellemzően még 1-2 alkalommal javasolt a további személyes konzultáció, attól függően, hogy milyen korábbi ismeretekkel rendelkezik a páciens.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden felmerülő kérdést pontosan átbeszéljünk és ne maradjanak megválaszolatlan kérdések, annak érdekében, hogy hosszútávon is kialakítható legyen egy olyan életforma, amely az egészséget támogatja és emellett komfortosan beilleszthető a mindennapi életvitelbe.

Milyen betegségekhez vezet a kóros túlsúly?

Milyen betegségekhez vezet a kóros túlsúly?

A kóros túlsúly és az elhízás komoly veszélyeket hordoz. Az elhízás nem csupán egy esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatokat…
Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

A petefészek a születés pillanatában meghatározott mennyiségű petesejttel rendelkezik. Az idő múlásával ezek a petesejtek fokozatosan elfogynak és egy bizonyos…
A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandósság alatt fellépő cukorbetegség, komoly kihívást jelent mind az anya, mind a születendő gyermek egészsége szempontjából. A gesztációs diabétesz…

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.