A női meddőség leggyakoribb okai

A meddőség gyakran több tényező eredménye is lehet, éppen ezért a meddő párok átfogó kivizsgálása elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából.

A szexuálisan aktív párok körülbelül 15-20 százaléka küzd valamilyen termékenységi problémával. A meddőség gyakran több tényező eredménye is lehet, éppen ezért a meddő párok átfogó kivizsgálása és előkészítése elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából.

Meddőségi állapotról azokban az esetekben beszélünk, ahol a rendszeres, védekezés nélküli nemi élet mellett egy éven belül nem következik be a kívánt várandósság vagy a megtermékenyülés ugyan létrejön, de az többszöri alkalommal is vetéléssel végződik. A szexuálisan aktív párok körülbelül 15-20 százaléka küzd valamilyen termékenységi problémával.

A női meddőség hátterében elsősorban hormonális vagy anatómiai okok állhatnak. Hormonális okok közül leggyakrabban a peteérés vagy az ovuláció rendellenességei, kóros pajzsmirigy működés, PCO szindróma, megemelkedett prolaktin szint, vagy a korai menopauza állhatnak a háttérben. Anatómiai okok közül, többnyire a petevezetők károsodása, elzáródása, az endometriózis, nagyméretű mióma vagy kismedencei összenövések okozhatnak meddőséget, de számos egyéb probléma is meghúzódhat a háttérben.

női meddőség
A női meddőség hátterében hormonális vagy anatómiai okok állhatnak

A sikertelen próbálkozások hátterében ugyanakkor nemcsak a női meddőség állhat. A partner kivizsgálása is rendkívül fontos, hiszen a spermium minősége és mennyisége nagyban befolyásolja a fogamzást. A meddő párok alapos kivizsgálása és előkészítése a további lépésekre, elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából. A megfelelő diagnózis felállítása lehetőséget teremt a kezelés elkezdésére, valamint megoldást nyújthat a meddőség megszüntetésére.

Intézményünkben átfogó meddőségi vizsgálatokkal, valamint meddőségre specializált szakorvosainkkal segítjük a termékenységi panaszokkal hozzánk forduló párokat a problémák hátterének alapos feltárásában és a megfelelő kezelések kialakításában.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További híreink

A nyári időszakban a számtalan fesztivál, baráti összejövetel, esküvő miatt felborulhat az inzulinrezisztencia miatt már rutinosan begyakorolt és alkalmazott étrend. Koroly Réka, vezető dietetikus útmutatása következik – a teljesség igénye nélkül – az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán.
Endokrinológusainkhoz gyakran fordulnak azok kismamák, akiknél várandósság alatti cukorbetegséget állapítottak meg. Rendeléseik során több kérdés is felmerül az aggódó édesanyákban ezeket gyűjtöttük most össze.
Az endometriózis minden 10. termékeny korú nőt érintő krónikus elváltozás. Ez a jóindulatú betegség, gyakran jár a menstruáció előtt vagy alatt tapasztalt erős fájdalommal, amely negatív hatással van a Nők életminőségére és reproduktív egészségére.
Ne hagyja, hogy a pénzügyi korlátok az útjába álljanak egészségének. Vegye igénybe a részletfizetési lehetőséget , és tapasztalja meg az egészségügyi ellátás új szintjét!
Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.
további hírek betöltése

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.