Biztos tudod, hogy jó izmokat szorítasz az intimtorna alatt?

Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg a klasszikus intimtornák alatt.

Biztos vagy benne, hogy jó izmokat szorítasz az intimtorna alatt? Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg és végezzük a klasszikus, sokszor már online otthonról is “könnyedén” elsajátítható intimtornák alatt.

Ha nem a megfelelő izom mozgást végezzük azonban, az sem a megelőzésben, sem pedig a kellemetlen intim panaszok elmulasztásában nem segít. Sokszor tehát teljesen feleslegesen szorítgatjuk ott lenn, ha nem megfelelően fejlesztjük a medencefenék izmait, a várt eredmény bizony elmaradhat.

A biofeedback intim torna, amely az intim tornagyakorlatok elsajátításának egy innovatív, és intelligens módszere pont ebben a folyamatban segít.

A klasszikus intimtorna egy kívülről nem látható folyamat, éppen ezért nem követhető az izommunka megfelelő, vagy éppen nem megfelelő elsajátítása. A biofeedback eszköz segítségével azonban gyakorlatilag láthatóvá tesszük a láthatatlant. Az intim tréning során használt eszköz pontos visszacsatolást ad a test biológiai jelzéseiről, így segítségével hatékonyabban elsajátítható a tudatos izomlazítás és összehúzás a medencefenék izmaiban.

A torna során egy monitoron ellenőrizzük, hogy a páciens medencefenék-izmainak milyen az alaptónusa, milyen és mekkora erőkifejtésre képes, és, hogy valóban a megfelelő mozgást végezzük-e a gyakorlatok során. Amennyiben a gyógytornász eltérést lát, vagy nem megfelelő mozgást tapasztal, akkor a biofeedback eszköz visszajelzéseivel kiegészítve segít elsajátítani a gyakorlatot a megfelelő formában és erősséggel.

A módszer lényege tehát az izomtréning idegrendszeri tudatos elsajátítása (a megfelelő mozgássor medencefenék-összehúzás, megtartás, majd lazítás), amelynek köszönhetően már néhány alkalom után önállóan, visszacsatolás nélkül is célirányosan és hatékonyan alkalmazható a javasolt medencefenék torna. A medencefenék izomzat ilyen formában történő intelligens tanítása, a torna során a megfelelő izmok használatának megismerése és használata minden intimtornát végző nő esetében kiemelt jelentőséggel bír mind a már kialakult panaszok esetében, de megelőzés céljából is kiválóan alkalmazható és elsőként választandó eljárás.

Alkalmazott terápiás területek:

  • Inkontinencia Krónikus székrekedés IBS (irritábilis bél szindróma)
  • Aranyér Krónikus kismedencei fájdalom
  • Kismedencei süllyedések
  • Szülés utáni általános regeneráció
  • Szexuális diszfunkciók kezelése biofeedback módszer segítségével
  • Medencefenék izmainak általános rehabilitációja

Menj biztosra, válaszd az intim torna tudatos formáját a Női Egészséged Megőrzéséért.

Milyen betegségekhez vezet a kóros túlsúly?

Milyen betegségekhez vezet a kóros túlsúly?

A kóros túlsúly és az elhízás komoly veszélyeket hordoz. Az elhízás nem csupán egy esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatokat…
Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

A petefészek a születés pillanatában meghatározott mennyiségű petesejttel rendelkezik. Az idő múlásával ezek a petesejtek fokozatosan elfogynak és egy bizonyos…
A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandósság alatt fellépő cukorbetegség, komoly kihívást jelent mind az anya, mind a születendő gyermek egészsége szempontjából. A gesztációs diabétesz…

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.