Biztos tudod, hogy jó izmokat szorítasz az intimtorna alatt?

Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg a klasszikus intimtornák alatt.

Biztos vagy benne, hogy jó izmokat szorítasz az intimtorna alatt? Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg és végezzük a klasszikus, sokszor már online otthonról is “könnyedén” elsajátítható intimtornák alatt.

Ha nem a megfelelő izom mozgást végezzük azonban, az sem a megelőzésben, sem pedig a kellemetlen intim panaszok elmulasztásában nem segít. Sokszor tehát teljesen feleslegesen szorítgatjuk ott lenn, ha nem megfelelően fejlesztjük a medencefenék izmait, a várt eredmény bizony elmaradhat.

A biofeedback intim torna, amely az intim tornagyakorlatok elsajátításának egy innovatív, és intelligens módszere pont ebben a folyamatban segít.

A klasszikus intimtorna egy kívülről nem látható folyamat, éppen ezért nem követhető az izommunka megfelelő, vagy éppen nem megfelelő elsajátítása. A biofeedback eszköz segítségével azonban gyakorlatilag láthatóvá tesszük a láthatatlant. Az intim tréning során használt eszköz pontos visszacsatolást ad a test biológiai jelzéseiről, így segítségével hatékonyabban elsajátítható a tudatos izomlazítás és összehúzás a medencefenék izmaiban.

A torna során egy monitoron ellenőrizzük, hogy a páciens medencefenék-izmainak milyen az alaptónusa, milyen és mekkora erőkifejtésre képes, és, hogy valóban a megfelelő mozgást végezzük-e a gyakorlatok során. Amennyiben a gyógytornász eltérést lát, vagy nem megfelelő mozgást tapasztal, akkor a biofeedback eszköz visszajelzéseivel kiegészítve segít elsajátítani a gyakorlatot a megfelelő formában és erősséggel.

A módszer lényege tehát az izomtréning idegrendszeri tudatos elsajátítása (a megfelelő mozgássor medencefenék-összehúzás, megtartás, majd lazítás), amelynek köszönhetően már néhány alkalom után önállóan, visszacsatolás nélkül is célirányosan és hatékonyan alkalmazható a javasolt medencefenék torna. A medencefenék izomzat ilyen formában történő intelligens tanítása, a torna során a megfelelő izmok használatának megismerése és használata minden intimtornát végző nő esetében kiemelt jelentőséggel bír mind a már kialakult panaszok esetében, de megelőzés céljából is kiválóan alkalmazható és elsőként választandó eljárás.

Alkalmazott terápiás területek:

  • Inkontinencia Krónikus székrekedés IBS (irritábilis bél szindróma)
  • Aranyér Krónikus kismedencei fájdalom
  • Kismedencei süllyedések
  • Szülés utáni általános regeneráció
  • Szexuális diszfunkciók kezelése biofeedback módszer segítségével
  • Medencefenék izmainak általános rehabilitációja

Menj biztosra, válaszd az intim torna tudatos formáját a Női Egészséged Megőrzéséért.

Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

A menstruációs zavarok gyakori problémát jelentenek sokak számára. Bár időnként csak alkalmi bosszúságot okoznak, van azonban, hogy hónapról hónapra komoly…
Teherbeesés PCOS mellett? Nem lehetetlen!

Teherbeesés PCOS mellett? Nem lehetetlen!

Sokszor érkezik a kérdés endokrinológusainkhoz: Lehetséges-e a teherbeesés a PCOS mellett? Nos, örömmel mondhatjuk, hogy igen! A PCOS nem akadályozza…
Kizárólag én lehetek felelős az elhízásomért?

Kizárólag én lehetek felelős az elhízásomért?

Az elhízás, nem feltétlenül az akaraterő hiánya, az esetek többségében, ettől sokkal komplexebb tényezők állnak a háttérben. A túlsúly és…

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.