Gyógytorna

A medencefenék izmainak megerősítését célzó kismedencei gyógytorna olyan speciális tornagyakorlatokat jelent, amelyek célja a kismedence és a hozzá kapcsolódó izmok megerősítése, regenerációja. A hatékony terápiák kialakítása klinikánkon kismedencei gyógytornász-fizioterapeuta segítségével történik.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Számos tényező és testi változás befolyásolja a medencefenék izmainak megfelelő működését, amelynek diszfunkciója jellemzően már csak akkor kap figyelmet, amikor konkrét panaszok jelentkeznek, inkontinencia, krónikus székrekedés, aranyér, krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések vagy szexuális diszfunkciók formájában. A kismedencei panaszok többnyire nehezen foghatóak meg, így a páciensek részére sem egyértelmű sok esetben, hogy milyen szakértőhöz forduljanak panaszok esetén. Ennek hozadékaként sokan évekig élnek a tünetek fogságában, szégyenérzetben, segítség nélkül. A célirányosan a medencefenék izmainak megerősítését célzó kismedencei gyógytorna olyan speciális tornagyakorlatokat jelent, amelyek célja a kismedence és a hozzá kapcsolódó izmok megerősítése és megfelelő regenerációja. A medencefenék izmainak állapotfelmérést, valamint a meggyengült izmok megerősítését célzó hatékony terápiák kialakítása intézményünkben kismedencei gyógytornász-fizioterapeuta segítségével történik.
A medencefenék izomzat terápiás kezelése hatékonyan alkalmazható várandósoknál a szülésre való felkészülésben, a szülés utáni rehabilitáció folyamatában, inkontinenca, krónikus székrekedés, IBS (irritábilis bél szindróma), aranyér, krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések, valamint szexuális diszfunkciók kezelésében.

Fennálló panaszok esetén javasolt a kezelőorvossal, valamint gyógytornásszal konzultálni, aki a kórelőzmények ismeretében, az egyéni állapot és igények alapján állítja össze a célirányos terápiákat. A kismedencei gyógytorna hatékony eszköze lehet a már fennálló panaszok kezelésének, vagy prevenciós jelleggel azok megelőzésének, ez azonban csak egy része az intim egészség fenntartásának. A megfelelő testmozgás, a helyes testtartás, valamint az egészséges életmód szintén elengedhetetlen részei a kismedencei diszfunkciók megelőzésének.

szolgáltatások

Szülés utáni regenerációt elősegítő gyógytorna

Szülés utáni regenerációs program segítségével - függetlenül a várandósság befejezésének módjától - a mozgással és életmódbeli változtatásokkal támogatjuk kismamáinkat. A gyógytorna program akár már a gyermekágyi szakasz első napján elkezdhető.

Várandósság alatti, szülésre felkészítő gyógytorna

A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos változáson megy keresztül annak érdekében, hogy a magzat egészségesen fejlődhessen. Kiemelten fontos ezért, hogy célirányos tornagyakorlatokkal és életmódbeli változtatásokkal támogassuk a szöveti regenerációt a várandósság ideje alatt.

Medencefenék izomzat tréning biofeedback módszer segítségével

Számos tényező és testi változás befolyásolja a medencefenék izmainak megfelelő működését. A biofeedback terápia magyar és nemzetközi szakmai ajánlások alapján is az egyik legbiztosabb módja a megfelelő medencefenék izomzat tréning elsajátításának.

Szexuális diszfunkciók kezelése biofeedback módszer segítségével

A clevelandi klinika egyik kutatása szerint a nők 43%-át és a férfiak 31%-át érinti bizonyos fokú szexuális diszfunkció. Ahhoz, hogy a probléma kezelhető legyen, feltétlenül beszélned kell az orvosoddal. Előfordulhat, hogy a szexuális problémák valamilyen más betegséget jeleznek.

Krónikus kismedencei fájdalom kezelése

A krónikus kismedencei fájdalom szindróma egy hosszú ideig tartó fájdalommal járó állapot a kismedencei területen. A biofeedback intim tréning segítségével jelentős életminőség-javulás érhető el pácienseinknél a panaszok hatékony kezelésében és az életminőség hosszú távú javításában.

Inkontinencia kezelése

Az akaratlan vizeletcsepegés hátterében legtöbb esetben a medencefenék izmainak gyengülése áll. A biofeedback terápia az egyik legbiztosabb módja a megfelelő medencefenék izomzat tréning tudatos elsajátításának és a vizeletinkontinencia panaszok hatékony kezelésének.

Orvosok

Gonda Sára

Gyógytornász-Fizikoterapeuta, Biofeedback tréner

További szakterületeink

Coaching

Coaching

A coaching során a belső dimenziókban bekövetkező fejlődés – amely a coach segítségével személyre szabottan elérhető – kiegészíti és támogatja a kezelőorvos által felügyelt gondozási folyamatot, így együtt közösen dolgozunk az egészség megteremtéséért.
Dietetika

Dietetika

A diétának különböző megbetegedésekben, eltérő orvosi igényeknek kell megfelelnie. Az étrend összeállítása személyre szabottan célszerű, hogy történjen, minden esetben a szakorvos kéréséhez, illetve a páciens adott élethelyzetéhez igazítva.
Ultrahang diagnosztika

Ultrahang diagnosztika

Az ultrahangvizsgálat kíméletes és fájdalommentes megoldás az egyes belgyógyászati, endokrinológiai, nőgyógyászati valamint ízületi és érproblémák diagnosztizálására. Képalkotó vizsgálatainkat központunkban a legkorszerűbb ultrahang diagnosztikai eszközökkel végezzük.
Diabetológia

Diabetológia

Diabétesz Centrumunk a maga nemében egyedülálló a magánegészségügyben. Magasan felkészült diabetológus, endokrinológus szakorvosaink elkötelezetten támogatják pácienseinket, hogy a betegség időben felismerhetővé váljon, és már kialakult elváltozások visszafordíthatók legyenek.
Belgyógyászati - Endokrinológia

Belgyógyászati - Endokrinológia

A hormonális rendszerben bekövetkező működési zavarok változatos és sok esetben nehezen diagnosztizálható eltéréseket okoznak. Egy-egy tünet, többféle betegség jele is lehet, éppen ezért a panaszok hátterének részletes kivizsgálására célszerű minden esetben endokrinológus szakorvoshoz fordulni.
Esztétikai nőgyógyászat

Esztétikai nőgyógyászat

Esztétikai nőgyógyászati területünkön kiemelt fókusszal és a legkorszerűbb kezelési megoldásokkal foglalkozunk a női nemi szervek megjelenésének és funkció romlásának javításával, mindezek esztétikai szempontból történő korrekciójával.
Nőgyógyászati - Endokrinológia

Nőgyógyászati - Endokrinológia

Nőgyógyászati-endokrinológiai szakterületünkön sok éves tapasztalattal rendelkező, magasan képzett szakorvosaink, magas színvonalú ellátás mellett biztosítják a női hormonális rendszerrel és a reproduktív szervekkel kapcsolatos működési eltérések teljes körű feltárását és gondozását.
Nőgyógyászat

Nőgyógyászat

Intézményünkben komplex nőgyógyászati vizsgálatok vehetők igénybe. Szülész-nőgyógyász szakorvosaink, a legmagasabb szakmai színvonalon, maximális szakértelemmel, egységes intézményi protokollal biztosítják a nőgyógyászati megbetegedéseket okozó panaszok alapos feltárását és megfelelő kezelését.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.