PeriodX Nőgyógyászati és Endokrinológiai Központ
E-MAIL: info@periodx.hu
TELEFON: +36 1 249 1246
MOBIL: +36 30 245 9217
CÍMÜNK: 1125, Budapest, Virányos út 23/D
 

Általános tájékoztató az írásban történő Távkonzultáció igénybevételének menetéről

 

Szakorvosi és Dietetikai távkonzultációs lehetőségek

Szakorvosi távkonzultáció

Az alapbetegség hosszú távú gondozása, meghatározott esetekben indokolttá teheti a szakorvosi távkonzultációt. A távkonzultáció igénybevétele minden esetben kezelőorvos javaslatára történhet a szakorvosi kontrollok között eltelt időben.

A szakorvosi távkonzultáció írásban történik. A konzultáció gyors, egyszerű kérdések megválaszolására, megkezdett gyógyszeres kezelés beállítására, kontroll laboreredmények gyors értékelésére, a kontroll konzultációra el nem hozott eredmények utólagos rövid, szakorvosi írásos kiértékelésére vonatkozó konzultációs forma, amely személyes megjelenést vagy online video - konzultációt nem igényel.

A távkonzultáció kizárólag Intézményünkben már gondozásban álló páciensek számára vehető igénybe.

Amennyiben az átküldött eredmények vagy a megkeresés alapján kezelőorvosa a konzultációt Távkonzultáció keretein belül nem tartja biztonsággal megvalósíthatónak, az online vagy személyes konzultáció irányában fogja tovább mozdítani a szükséges gondozás menetét.

Szakorvosi távkonzultáció segítségével történhet:

 • gyógyszerbeállításra vonatkozó kérések írásban történő rövid szakorvosi megválaszolása
 • a kontroll vizsgálati eredmények kiértékelésére vonatkozó kérések írásban történő rövid szakorvosi megválaszolása
 • a kontroll konzultációra el nem hozott eredmények utólagos írásban történő rövid szakorvosi értékelése
A távkonzultáció nem egyenértékű a személyes konzultációval és azt nem helyettesíti.
 

Dietetikai távkonzultáció

Az alapbetegségek kezelése során a szakorvosi gondozás számos esetben igényli a dietetikai gondozás hosszabb távú fenntartását. A dietetikai gondozás során a személyes konzultációk hatékonysága nem összevethető a távkonzultációs segítséggel. Meghatározott helyzetekben az írásban történő távkonzultáció kiegészítheti a dietetikai gondozás menetét, de nem helyettesíti azt.

Dietetikai távkonzultáció segítségével történhet:

 • Két dietetikai konzultáció között felmerülő gyakorlati jellegű kérdések írásban történő rövid rendezése.
 • Személyre szabott 7 napos mintaétrend igénye esetén az étrend összeállítása. A mintaétrend külön díjszabását árlistánk tartalmazza (http://www.periodx.hu/araink). A 7 napos mintaétrend díja magába foglalja a távkonzultáció díját is. A mintaétrendet minden esetben egyéni felmérés szerint állítjuk össze, így ez a szolgáltatás csak azok számára érhető el, akik már részt vettek Intézményünkben egyéni dietetikai konzultáción.
 • Új ötletek, kiegészítő receptek igénye esetén, a már előírt mintaétrend változatosabbá tétele.
 • Pozitív várandóssági teszt esetében, a várandósság ideje alatt a korábban előírt személyre szabott és megfelelően tartott étrend aktuális állapothoz igazítása.
 

A távkonzultáció menete

 1. A távkonzultáció kizárólag a PeriodX Központban regisztrált, gondozásban álló páciensek számára elérhető.
   
 2. A távkonzultációs szolgáltatás a http://www.periodx.hu/tavkonzultacio webfelületen keresztül vehető igénybe, a regisztráció során kapott 5 jegyű páciens azonosító segítségével.
   
 3. Amennyiben esetlegesen ez még nem áll rendelkezésre, úgy kérjük, hogy rendelőnk nyitvatartási idejében vegye fel a kapcsolatot asszisztenseinkkel a +36 1 249 1246 telefonszámon, vagy e-mail üzenetben a tavkommunikacio@periodx.hu e-mail címen.
   
 4. Asszisztenseink az adategyeztetést követően, e-mail üzenetben küldik el egyedi páciens azonosító számát a regisztráció során megadott e-mail címére.
   
 5. Az e-mail üzenetben kapott 5 jegyű páciens azonosító számmal már el tudja indítani bejelentkezését a Távkonzultációs felületen: http://www.periodx.hu/tavkonzultacio
   
 6. A távkonzultáció díjköteles.
  A távkonzultáció mindenkori díjairól a http://www.periodx.hu/araink webfelületen keresztül tájékozódhat.
   
 7. A távkonzultáció díjának befizetése személyesen rendelőnkben (készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel), vagy banki átutalással az alábbi számlaszámra történő díjrendezéssel történik:
  Kedvezményezett neve: PeriodX Med Kft.
  Bankszámlaszám: 10101542-89290500-02004005
  Közlemény: A közlemény rovatban az 5 jegyű páciens azonosító és a páciens nevének megadása szükséges.

   
 8. A befizetés megérkezésekor rendszerünk visszaigazoló e-mailt küld a PeriodX Központ rendszerében regisztrált e-mail címre.
   
 9. A Távkonzultációs felületen található távkonzultációs űrlap csakis ezt követően használható a vizsgálati eredmények, valamint az üzenetek feltöltésére.
   
 10. Vizsgálati eredmények, üzenetek feltöltése Kérjük töltse ki a Távkonzultációs űrlapon megjelölt személyes adataira, valamint kezelőorvosára vonatkozó adatmezőket.

  Kezelőorvosához, vagy dietetikusához intézett kérdései az ÜZENET mezőben rögzíthetőek.

  A távkonzultációs kéréshez kapcsolódó aktuális vizsgálati eredmények, (dietetikai távkonzultáció esetében - dietetikai dokumentumok) a távkonzultációs űrlap CSATOLT ÁLLOMÁNYOK (leletek, eredmények) elnevezésű mezőben tölthetőek fel. Kérjük, hogy vizsgálati eredményei lehetőség szerint a kapott, illetve mentett elektronikus formában, vagy scan-elve töltse fel a megfelelő olvashatóság érdekében.

  Amennyiben minden szükséges adat feltöltésre került, kérjük nyomja meg a Küldés gombot!
   
 11. A távkonzultációs üzenetének, valamint a vizsgálati eredményeinek feltöltését követően szakorvosa, vagy dietetikusa legkésőbb 7 munkanapon belül elküldi állásfoglalását a Távkonzultációs űrlapon megadott e-mail címre.
   
 12. Amennyiben az átküldött eredmények vagy a megkeresés alapján kezelőorvosa, vagy dietetikusa a konzultációt Távkonzultáció keretein belül nem tartja biztonsággal megvalósíthatónak, az online vagy személyes konzultáció irányában fogja tovább mozdítani a szükséges gondozás menetét. Ebben az esetben asszisztenseink személyesen felveszik Önnel a kapcsolatot további egyeztetés céljából.
   
 13. A távkonzultáció menetével kapcsolatos további kérdés esetén forduljon bizalommal az asszisztenciánkhoz a +3612491246 telefonszámon, vagy e-mail üzenetben az tavkommunikacio@periodx.hu e-mail címen.
   
 

A távkonzultációs űrlap:

A rendszer az alábbi formátumokat tudja fogadni: PDF, PNG, JPG, JPEG, DOC, DOCX