Hónalj, tenyér, talp izzadás kezelése botulinum toxinnal

A botox injekció nemcsak az arckezelésekben használatos esztétikai beavatkozás. A botulinum toxin kezelés eredményesen alkalmazható a fokozott izzadás kezelésében is.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A botox injekció nemcsak az arckezelésekben használatos esztétikai beavatkozás. A botulinum toxin kezelés eredményesen alkalmazható a fokozott izzadás kezelésében is. A fokozott verejtékezés (hyperhidrosis) hátterében többnyire egészségügyi okok (pajzsmirigy túlműködés, hormonális eltérések, menopauza, túlzott stressz vagy egyéni genetikai tényezők) állhatnak. Bizonyos esetekben viszont előfordulhat, hogy nem találunk nyilvánvaló kiváltó egészségügyi okot a háttérben, a verejték mirigyek fokozott túlműködése azonban folyamatos diszkomfort érzést okozhat a mindennapokban. A túlzott izzadás jellemzően egy- vagy akár több területet is érinthet. Elsősorban a hónalj, a talpak, a tenyér vagy a fejbőr területein tapasztalhatunk normálistól eltérő, kellemetlen verejtékezést.

A botulinum toxin injekcióval végzett kezelés célzottan a problémás területeken alkalmazva azonnali és tartós megoldást nyújt a kellemetlen izzadás tüneteinek megszűntetésében azáltal, hogy jelentősen csökkenti a verejtékmirigyek aktivitását. A kezelés azok számára is megoldást nyújt a hónalj területének fokozott izzadása esetében, akiknél a hagyományos izzadásgátló módszerek dezodor intoleranciát (bőrgyulladást, ekcémát) okoznak vagy egyéb egészségügyi okok miatt nem javasolt az izzadásgátlók használata.
A kezelés során apró szúrásokkal juttatjuk be a készítményt a bőr megfelelő rétegébe, amely körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. A beavatkozás hatásossága egyénenként változhat, de jellemzően 8-11 hónapig is eltarthat, ezután pedig bármikor újraismételhető.

Orvosok

Dr. Cséplő Krisztina

Arc-állcsont-szájsebész, Plasztikai sebész szakorvos

Dr. Solymosi Ágnes

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos, Szakmai vezető

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.