Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Ahogy más beavatkozások előtt a lézeres thermoablációs kezelés esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat.

Mint minden beavatkozás előtt a pajzsmirigy göbök és ciszták kezelésére irányuló lézeres thermoablációs eljárás esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat. A ThyroCare Központ szakértőinek bevonásával összegyűjtöttük, azokat a lépéseket, amelyek megelőzik a lézeres kezelést.

Kettő darab negatív aspirációs citológia

A  lézeres thermoablációs kezelés előtt minden esetben szükséges kettő negatív  aspirációs citológiai mintavétel (FNAB), mivel jelenleg csak jóindulatú pajzsmirigy göbökön alkalmazható a lézeres eljárás. A kettő, egymástól időben elkülönülő mintavétel segítségével a szakorvosaink kizárhatják a rosszindulatú folyamatok jelenlétét.

Fül-orr gégészeti konzultáció

A fül-orr gégész szakorvos egy általános fül-orr gégészeti vizsgálatot végez el, amelynek elsődleges célja a hangszalagok ellenőrzése, azok rendellenességeinek kizárása.

Laborvizsgálat

A lézeres thermoablációs kezelés előtti vizsgálatok közül talán az egyik leggyorsabb a laborvizsgálat, amely leginkább egy nagyrutinhoz hasonlítható. A szakorvos által elrendelt laborértékek közül elsődlegesen pajzsmirigy értékeknek és az alvadási faktoroknak van jelentősége a lézeres kezelés szempontjából.

EKG

Az elektrokardiográfia vizsgálat, közismertebb nevén EKG arra szolgál, hogy felmérje a páciens aktuális egészségi állapotát, kizárja a kardiológiai betegségeket, valamint monitorozza a vérnyomását.

Az elrendelt vizsgálatokon kívül természetesen elengedhetetlen a pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs konzultáció, hiszen a lézeres kezelés csak szakorvosi javaslatra, megfelelő indikációk mellett történhet meg.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További híreink

A nyári időszakban a számtalan fesztivál, baráti összejövetel, esküvő miatt felborulhat az inzulinrezisztencia miatt már rutinosan begyakorolt és alkalmazott étrend. Koroly Réka, vezető dietetikus útmutatása következik – a teljesség igénye nélkül – az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán.
Endokrinológusainkhoz gyakran fordulnak azok kismamák, akiknél várandósság alatti cukorbetegséget állapítottak meg. Rendeléseik során több kérdés is felmerül az aggódó édesanyákban ezeket gyűjtöttük most össze.
Az endometriózis minden 10. termékeny korú nőt érintő krónikus elváltozás. Ez a jóindulatú betegség, gyakran jár a menstruáció előtt vagy alatt tapasztalt erős fájdalommal, amely negatív hatással van a Nők életminőségére és reproduktív egészségére.
Ne hagyja, hogy a pénzügyi korlátok az útjába álljanak egészségének. Vegye igénybe a részletfizetési lehetőséget , és tapasztalja meg az egészségügyi ellátás új szintjét!
Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.
további hírek betöltése

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.