Miért az egyik legprecízebb eljárás a lézeres kezelés?

Dr. Lehoczki Viktort, a ThyroCare Pajzsmirigy göb Diagnosztikai és Kezelési Központ szakmai vezetőjét kérdeztük a jóindulatú pajzsmirigy göbök műtét nélküli, lézeres thermoablációs kezelésének előnyeiről a hagyományos műtéti és a már ismert egyéb eljárásokkal szemben.

Dr. Lehoczki Viktort, a ThyroCare Pajzsmirigy göb Diagnosztikai és Kezelési Központ szakmai vezetőjét kérdeztük a jóindulatú pajzsmirigy göbök műtét nélküli, lézeres thermoablációs kezelésének előnyeiről a hagyományos műtéti és a már ismert egyéb eljárásokkal szemben.

Az egyik legbiztonságosabb kezelési forma
A lézeres thermoablációs kezelés az egyik legbiztonságosabb kezelési forma napjainkban. A precíz tervező szoftver programnak köszönhetően minden apró részlet még a beavatkozás előtt pontosítható: pontosan meghatározható a kezelni kívánt terület nagysága, minimálisra csökkentve ezáltal az esetleges későbbi szövődmények kialakulásának kockázatát. A hagyományos műtéti és más thermoablációs kezelésekhez képest is fizikai tulajdonságaiban jelentősen precízebb, kíméletesebb beavatkozást jelent pácienseink számára.

Ambulánsan végezhető eljárás
A jóindulatú, de panaszt okozó pajzsmirigy göbök kezelésére szolgáló lézeres thermoabláció mindösszesen 30-60 percet vesz igénybe. A beavatkozást követő 2 órás megfigyelés után – a hagyományos műtéti beavatkozásokkal ellentétben – a páciens otthonába távozhat, lábadozási idő gyakorlatilag nincs. A kezelést követő időszak minimális kellemetlenséggel járhat, ez azonban a munkavégzést nem befolyásolja.

Nincs szükség altatásra
A lézeres beavatkozás nem igényel altatást, a páciens végig ébren marad a kezelés során.

Nem igényel érzéstelenítést
A lézeres göbkezelés egy speciális, nagyon vékony tű segítségével történik célirányosan a kezelt területen alkalmazva. A beavatkozás ennek köszönhetően nem igényel érzéstelenítést szemben a rádiófrekvenciás vagy mikrohullámú kezelésekkel, ahol az érzéstelenítés nem hagyható el. Érzéstelenítés nélkül nő a biztonság, hiszen a bőr és a pajzsmirigy tok érzékelése a kezelés alatt végig megmarad. Ez lehetővé teszi a pácienssel folytatott folyamatos kommunikációt a beavatkozás során az esetleges kellemetlenség vagy fájdalomérzet ellenőrzésére, megelőzve ezzel az egyéb, ép szövetterületek felesleges roncsolódását.

Hatékony göbkezelés, maradandó hegek nélkül
A lézeres thermoablációs kezelés egy vékony tű segítségével történik, így nincs vágás, szemben a hagyományos műtéti eljárással, ahol bemetszést ejtenek a nyak elülső részén, amely következtében maradandó, életre szóló hegek alakulnak ki. A kíméletes lézeres eljárással mindez elkerülhető.

Nem alakul ki pajzsmirigy alulműködés a kezelést követően
A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a hagyományos eljárásokat követően a pajzsmirigy alulműködés kialakulásának kockázata megnő. Ennek esélye a lézeres eljárással minimálisra csökkentető, hiszen célirányosan, precíz tervezéssel csak a problémás terület kezelése történik.

Összességében elmondható, hogy a jóindulatú pajzsmirigy göbök lézeres thermoablációs kezelése lényegesen kisebb kockázatot hordoz magában a hagyományos eljárásokhoz képest és jóval kíméletesebb megoldást jelent pácienseink számára. A kizárólag intézményünkben alkalmazott korszerű lézeres kezeléssel elkerülhető a műtéttel járó felesleges aggodalom, a vágás utáni hegképződés, az élethosszig tartó hormonterápia, valamint a szövődmények kockázata is szignifikánsan alacsonyabb. A lézeres thermoablációs kezelés gyakorlatilag az egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb kezelési forma napjainkban.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További híreink

A nyári időszakban a számtalan fesztivál, baráti összejövetel, esküvő miatt felborulhat az inzulinrezisztencia miatt már rutinosan begyakorolt és alkalmazott étrend. Koroly Réka, vezető dietetikus útmutatása következik – a teljesség igénye nélkül – az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán.
Endokrinológusainkhoz gyakran fordulnak azok kismamák, akiknél várandósság alatti cukorbetegséget állapítottak meg. Rendeléseik során több kérdés is felmerül az aggódó édesanyákban ezeket gyűjtöttük most össze.
Az endometriózis minden 10. termékeny korú nőt érintő krónikus elváltozás. Ez a jóindulatú betegség, gyakran jár a menstruáció előtt vagy alatt tapasztalt erős fájdalommal, amely negatív hatással van a Nők életminőségére és reproduktív egészségére.
Ne hagyja, hogy a pénzügyi korlátok az útjába álljanak egészségének. Vegye igénybe a részletfizetési lehetőséget , és tapasztalja meg az egészségügyi ellátás új szintjét!
Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.
további hírek betöltése

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.