Kismama gyógytorna, szülés utáni regeneráció jelentősége.

A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos hormonális és testi változáson megy keresztül, annak érdekében, hogy a magzat nyugalomban és egészségben fejlődhessen. A hangulatingadozások és reggeli rosszullétek mellett a támasztó- és mozgató szervrendszeri panaszok is megjelenhetnek az ilyenkor normális testsúlynövekedés következtében. Egyoldalú terhelések és izomfeszülések alakulhatnak ki, amit tovább fokozhatnak az esetleg már a várandósság előtt is meglévő testtartáshibák.

Testsúlynövekedés és hormonális változások hatására medencefenék izomzatának gyengülése szintén gyakori probléma. A gátizomzat egészséges működése hatással van az általános fizikai állapotra és elengedhetetlen szerepet tölt be a várandósságban és később a szülésben. A medencefenék izomzatának gyengülése különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, amely negatív hatást gyakorolhat a kismama életminőségére, így a gátizomzat erősítése nélkülözhetetlen a várandós torna során.

Várandósság alatt még nagyobb figyelmet kap az egészséges életmód, amelyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a testmozgás is helyet foglal. Gyógytornász által javasolt életmódbeli változtatások, célirányos tornagyakorlatok, core izmok megerősítése és a testtartásban bekövetkezett változások korrigálása segíti a szöveti regenerációt és felkészíti a kismama testét az új családtag érkezésére.

Újdonsült anyukaként a nőgyógyászati vizsgálatok mellet nem szabad elhanyagolni a gyógytornász által végzett állapotfelmérést, hiszen a szülést követően olyan panaszok jelentkezhetnek, mint a derékövi fájdalom, szétnyílt hasizom vagy a medencefenék izmainak gyengülése következtében kialakuló vizelettartási problémák. A személyre alakított mozgásterápiának köszönhetően ezek a tünetek enyhíthetőek, így támogatva az édesanyák szülés utáni regenerációját. A gyógytornásszal folytatott közös munka által az újszülött fizikai ellátása napról napra könnyebb lesz, valamit elősegíti a korábbi mozgáshoz, sporthoz való visszatérést.

Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

A menstruációs zavarok gyakori problémát jelentenek sokak számára. Bár időnként csak alkalmi bosszúságot okoznak, van azonban, hogy hónapról hónapra komoly…
Teherbeesés PCOS mellett? Nem lehetetlen!

Teherbeesés PCOS mellett? Nem lehetetlen!

Sokszor érkezik a kérdés endokrinológusainkhoz: Lehetséges-e a teherbeesés a PCOS mellett? Nos, örömmel mondhatjuk, hogy igen! A PCOS nem akadályozza…
Kizárólag én lehetek felelős az elhízásomért?

Kizárólag én lehetek felelős az elhízásomért?

Az elhízás, nem feltétlenül az akaraterő hiánya, az esetek többségében, ettől sokkal komplexebb tényezők állnak a háttérben. A túlsúly és…

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.