Kismama gyógytorna, szülés utáni regeneráció jelentősége.

A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos hormonális és testi változáson megy keresztül, annak érdekében, hogy a magzat nyugalomban és egészségben fejlődhessen. A hangulatingadozások és reggeli rosszullétek mellett a támasztó- és mozgató szervrendszeri panaszok is megjelenhetnek az ilyenkor normális testsúlynövekedés következtében. Egyoldalú terhelések és izomfeszülések alakulhatnak ki, amit tovább fokozhatnak az esetleg már a várandósság előtt is meglévő testtartáshibák.

Testsúlynövekedés és hormonális változások hatására medencefenék izomzatának gyengülése szintén gyakori probléma. A gátizomzat egészséges működése hatással van az általános fizikai állapotra és elengedhetetlen szerepet tölt be a várandósságban és később a szülésben. A medencefenék izomzatának gyengülése különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, amely negatív hatást gyakorolhat a kismama életminőségére, így a gátizomzat erősítése nélkülözhetetlen a várandós torna során.

Várandósság alatt még nagyobb figyelmet kap az egészséges életmód, amelyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a testmozgás is helyet foglal. Gyógytornász által javasolt életmódbeli változtatások, célirányos tornagyakorlatok, core izmok megerősítése és a testtartásban bekövetkezett változások korrigálása segíti a szöveti regenerációt és felkészíti a kismama testét az új családtag érkezésére.

Újdonsült anyukaként a nőgyógyászati vizsgálatok mellet nem szabad elhanyagolni a gyógytornász által végzett állapotfelmérést, hiszen a szülést követően olyan panaszok jelentkezhetnek, mint a derékövi fájdalom, szétnyílt hasizom vagy a medencefenék izmainak gyengülése következtében kialakuló vizelettartási problémák. A személyre alakított mozgásterápiának köszönhetően ezek a tünetek enyhíthetőek, így támogatva az édesanyák szülés utáni regenerációját. A gyógytornásszal folytatott közös munka által az újszülött fizikai ellátása napról napra könnyebb lesz, valamit elősegíti a korábbi mozgáshoz, sporthoz való visszatérést.

Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

Korai petefészek kimerülés is állhat a sikertelen teherbeesés hátterében

A petefészek a születés pillanatában meghatározott mennyiségű petesejttel rendelkezik. Az idő múlásával ezek a petesejtek fokozatosan elfogynak és egy bizonyos…
A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandóssági cukorbetegség veszélyei

A várandósság alatt fellépő cukorbetegség, komoly kihívást jelent mind az anya, mind a születendő gyermek egészsége szempontjából. A gesztációs diabétesz…
Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

Menstruációs vérzés zavar? Tudd meg mi minden zavarhatja össze a ciklusodat.

A menstruációs zavarok gyakori problémát jelentenek sokak számára. Bár időnként csak alkalmi bosszúságot okoznak, van azonban, hogy hónapról hónapra komoly…

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.