Gyermekkori hemangiómák, éreredetű jóindulatú bőrelváltozások.

A gyermekkori hemangióma, egy igen gyakori jóindulatú érrendszeri elváltozás, amely a csecsemő-, kisgyermekkorban jelentkezhet és jellemzően az érrendszer fejlődésének rendellenessége miatt jön létre. A gyermekkori hemangióma sokszor már születéskor vagy az első néhány élethétben észlelhető, majd gyakran a csecsemő első hónapjaiban vagy éveiben nő látványosan. A növekedés körülbelül fél-másfél éves korig gyors ütemben tart, ezután pedig többnyire egy nagyon lassú visszafejlődés jellemző. A #tűzfolt gyakorlatilag a test bármely részén megjelenhet.

A felületes hemangiómák esetében az elváltozás a bőr felszínén helyezkedik el. Először általában egy kis piros folt formájában jelenik meg, majd fokozatosan nő és vastagabbá válik. A legtöbb esetben a felületes #hemangiómák a csecsemők életének első hónapjaiban vagy heteiben jelennek meg.
A mély hemangiómák ugyanakkor a bőr alatt helyezkednek el és többnyire a bőr alatti zsírszövetekbe nőnek. Gyakran lehetnek színesek, a baba bőrének színétől függően. A mély hemangiómák általában az élet első hónapjaiban vagy éveiben jelentkeznek a kisbabáknál.

A különböző típusú elváltozások más-más kezelési megközelítést igényelnek. A gyorsan növekvő hemangiómák, esetében sokszor gyors, azonnali beavatkozás szükséges, így a későbbiekben elkerülhetőek a méretükből és rossz elhelyezkedésükből adódó további komplikációk. Más típusú érelváltozásoknál ugyanakkor éppen a várakozás idő és a későbbi életkorban történő kezelés az, ami a gyermek érdekeit leginkább szolgálja, így nem tesszük ki kisgyermekünket a korai, fájdalmas, nem jól megválasztott kezelés okozta traumáknak.

Bár a megjelenő foltokat sok szülő valódi tragédiaként éli meg, és aggodalommal fordulnak gyermekbőrgyógyászainkhoz kisbabájukkal, fontos megemlíteni, hogy a nem veszélyes helyeken kialakuló hemangiómák esetén elegendő a megfigyelés, hiszen az elváltozás idővel spontán visszafejlődhet. Bizonyos esetekben a folyamat végén visszamaradt esztétikailag zavaró bőrelváltozást pedig kezelni szükséges. Fontos azonban, hogy a gyermekkori hemangiómát minden esetben orvosi felügyelet mellett kezeljék, és mindig konzultáljunk gyermekbőrgyógyásszal a legmegfelelőbb megközelítésről.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További híreink

A nyári időszakban a számtalan fesztivál, baráti összejövetel, esküvő miatt felborulhat az inzulinrezisztencia miatt már rutinosan begyakorolt és alkalmazott étrend. Koroly Réka, vezető dietetikus útmutatása következik – a teljesség igénye nélkül – az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán.
Endokrinológusainkhoz gyakran fordulnak azok kismamák, akiknél várandósság alatti cukorbetegséget állapítottak meg. Rendeléseik során több kérdés is felmerül az aggódó édesanyákban ezeket gyűjtöttük most össze.
Az endometriózis minden 10. termékeny korú nőt érintő krónikus elváltozás. Ez a jóindulatú betegség, gyakran jár a menstruáció előtt vagy alatt tapasztalt erős fájdalommal, amely negatív hatással van a Nők életminőségére és reproduktív egészségére.
Ne hagyja, hogy a pénzügyi korlátok az útjába álljanak egészségének. Vegye igénybe a részletfizetési lehetőséget , és tapasztalja meg az egészségügyi ellátás új szintjét!
Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.
további hírek betöltése

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.