Diabétesz Centrum

Diabeológiai Magánrendelés a Periodx Központban

Diabétesz Centrumunk a maga nemében egyedülálló a magánegészségügyben. Magasan felkészült diabetológus, endokrinológus szakorvosaink elkötelezetten támogatják pácienseinket, hogy a betegség időben felismerhetővé váljon, és már kialakult elváltozások visszafordíthatók legyenek.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Számos kihívással kell szembenézniük azoknak a pácienseknek, akik cukorbetegségben szenvednek. A cukorbetegség jelenleg a leggyakoribb anyagcsere betegség a világon, melynek szövődményei komoly hatással vannak a páciensek életminőségére. Felismerése és kezelése ezért kiemelten fontos, csakúgy mint a már kialakult állapot folyamatos kontrollja és ezzel a további állapotrosszabbodás elkerülése. Az idő ezért talán a legszűkebb keresztmetszet ebben a folyamatban, mert minden pillanat, minden nap, év komoly szervi károsodáshoz vezethet, amelyek idővel sokszor vissza már nem fordíthatók. A cukorbetegség maga nem fáj, a szövődményei viszont annál inkább fájdalmasak tudnak lenni, kiszolgáltatottá téve ezzel az abban szenvedőket.

Diabetológiai magánrendelésünk a maga nemében egyedülálló a magánegészségügyben. Magasan  felkészült diabetológus és endokrinológus szakorvosaink abban elkötelezettek, hogy az eltérés időben felismerhetővé váljon, a már kialakult elváltozások visszafordíthatók legyenek illetve a további állapot rosszabbodás elkerülhető lehessen. Centrumunkban lehetőség van a legkorszerűbb módszerekkel követni a  nap során változó vércukorszint értékeket és kontroll alatt tartani a diabéteszt. A felkarra felhelyezhető szöveti glükóz monitor egy valós idejű, folyamatos glükóz szint monitorozást (CGMS) eredményez, amely lehetővé teszi az aktív pácienseink számára is, hogy fókuszálhassanak a napi szintű teendőkre és a lehető legkényelmesebb módon, a diabétesz mellett is minőségben élhessék életüket. A napi vércukoreredmények a megfelelő applikáció segítségével könnyen követhetőek. A kezelőorvos és páciens számára is egyértelmű és kezelhető felület továbbá kiemelkedő jelentőséggel bír a hatékony, közös együttműködés folyamatában.

szolgáltatások

Elhízás hátterének vizsgálata és kezelése

Az elhízás (obezitás) krónikus betegség, amely súlyos egészségügyi problémákat okozhat és növeli a további krónikus megbetegedések kockázatát. A kóros elhízás hatékony és szakértő kezelése éppen ezért kiemelt jelentőségű.

Szöveti glükózmonitor felhelyezése (CGMS)

Diabétesz Centrumunkban elérhető a felkarra felhelyezhető szöveti glükóz monitor (CGSM) valós idejű, folyamatos glükóz szint monitorozást eredményez, amely a lehető legkényelmesebb módon biztosítja diabéteszes pácienseink életminőségét.

Várandósság alatti cukorbetegség vizsgálata és kezelése

A várandósság ideje alatt fellépő cukorbetegség - úgynevezett gesztációs diabétesz - mintegy 3-5%-ban fordul elő a babavárás ideje alatt, enyhébb vagy súlyosabb formában. A szénhidrátanyagcsere zavar hátterében elsősorban hormonális változások állnak.

Orvosok

Dr. Firneisz Gábor PhD

Belgyógyász-Diabetológus-Gasztroenterológus szakorvos