PCOS Centrum

Magánrendelés a PeriodX Központban

A PCOS Centrum létrehozásának célja, hogy a PCO szindrómával élők számára átfogó és multidiszciplináris ellátást biztosítsunk. Nőgyógyász-endokrinológusaink bőrgyógyászainkkal és dietetikusainkkal karöltve dolgoznak annak érdekében, hogy személyre szabott terápiákat és célzott életmódváltást nyújtsunk pácienseink számára.

 

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) egy, a fogamzó képes korú nők körében leginkább elterjedt és igen összetett hormonális megbetegedés.

PCO szindróma jellemzője, hogy a petefészkekben apró ciszták keletkeznek, a hormonális egyensúly pedig felborul. Az elváltozásra jellemző a férfi nemi hormonok túlsúlya, amely emelkedett mennyisége számos kellemetlen tünet okozója lehet, mint például a kóros hajhullás, rendellenes szőrnövekedés vagy éppen a pattanásos arcbőr.

Alapvetően több szervet is érintő betegségről van szó és a tünetek nagyon változatos formában jelentkezhetnek, így a pontos diagnózis felállítása minden esetben alapos nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálást igényel.

 

Központunkban átfogó páciensgondozást folytatunk, több szakterület együttes bevonásával. A személyre szabott terápiák felállítása során, kiemelten fontosnak tartjuk az endokrinológus, nőgyógyász, valamint bőrgyógyász szakorvosaink szoros együttműködését a dietetikus szakemberrel, aki szakorvosi követés mellett segíti pácienseinket a megfelelő étrend és a célirányos életmódváltás lépéseinek kialakításában.

KIEMELT VIZSGÁLATI TERÜLETEINK:

  • PCO szindróma kivizsgálása
  • Pattanásos, aknés arcbőr hátterének kivizsgálása
  • Elhízás (fogyási nehézség) hormonális hátterének kivizsgálása
  • Menstruációs ciklus zavarainak hormonális vizsgálata (rendszertelen vagy elhúzódó, esetleg erős menstruáció)
  • Kóros hajhullás, kopaszodás hátterének kivizsgálása
  • Rendellenes szőrnövekedés (arcon, testen) hátterének hormonális vizsgálata
  • Hormon panel vizsgálatok
  • Dietetikai tanácsadás, személyre szabott étrend kialakítása

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.