PeriodX Nőgyógyászati és Endokrinológiai Központ
E-MAIL: info@periodx.hu
TELEFON: +36 1 249 1246
MOBIL: +36 30 245 9217
CÍMÜNK: 1013, Budapest, Roham utca 3.

Vizsgálati területek

  • Általános védőoltási tanácsadás
  • Védőoltási tanácsadás várandósoknak
  • Védőoltási tanácsadás külföldre utazóknak
  • HPV védőoltás tanácsadás
  • Védőoltás beadása

 

A védőoltások világszerte nagy szerepet játszanak a különböző fertőző betegségek megelőzésében. Napjainkban a fertőző betegségek elleni védelemben bekövetkezett jelentős változásnak köszönhetően, a nagyobb méretű járványok gyakorlatilag megszűntek. Ugyanakkor időről-időre megjelennek korábban még nem ismert egyéb fertőző betegségek, amelyeket ma még nem tudunk megfelelően gyógyítani, így ezen esetekben a megelőzés fontossága kiemelkedő.
A védőoltás gyakorlatilag gyengített, elölt kórokozókat, illetve azok részeit, vagy pedig kész ellenanyagot tartalmazó készítmény. Célja, elsősorban szervezet specifikus ellenállásának fokozása és a megfelelő védettség kialakítása az adott betegséggel szemben.
A védőoltás jelentősége kiemelkedő lehet bizonyos élethelyzetekben (pl. a várandósság előtt, alatt, után, az anya és az újszülött védelme érdekében, legyengült immunrendszer esetében, a méhnyakrák elleni védelemben, külföldi utazás, bizonyos munkakörök, vagy veszélyeztetett élettevékenységek esetén).
Élethelyzettől függően minden esetben javasolt immunológus szakorvos véleményét kikérni a javasolt prevenciós lépéseket illetően.

Szakorvosaink

Dr. Scharek Petra - Infektológus, immunológus - Külsős együttműködő