PeriodX Nőgyógyászati és Endokrinológiai Központ
E-MAIL: info@periodx.hu
TELEFON: +36 1 249 1246
MOBIL: +36 30 245 9217
CÍMÜNK: 1013, Budapest, Roham utca 3.

Vizsgálati területek

  • Egészségpszichológiai állapotfelmérés és konzultáció
  • Pániktünetek, szorongás, depresszió
  • Meddőségi beavatkozások során történő szorongásos állapotok
  • Traumatikus szülésélmény okozta pszichés panaszok
  • Alvászavarok kezelése
  • Kismama relaxáció

 

Bizonyos betegségekben, élethelyzetekben a pszichés támogatás, valamint a háttérben meghúzódó, kiváltó okok meghatározása elengedhetetlen a gyógyulási folyamat szempontjából. Intézményünkben különböző szomatikus panaszokkal érkező páciensek számára nyújtunk az átfogó szakorvosi gondozás mellett, egészségpszichológiai támogatást.

A pszichológián belül az egyik legújabb és legkorszerűbb szakterületet képviseli az egészségpszichológia területe, amely elsődleges célja a testi betegségek mellett megjelenő pszichés tünetek feltárása, tudatosítása és célirányos kezelése. Az egyéni egészségpszichológiai konzultáció keretein belül kiemelt figyelmet kapnak a krónikus betegségek kapcsán jelentkező pszichés tünetek szakirányú gondozási, valamint az esetleges kiújulás megelőzésére irányuló folyamatok.

A célirányos pszichológiai kezelés a már fennálló szakorvosi páciensgondozás mellett elvitathatatlanul komoly támogatást jelent a páciens számára a betegút során. A szakszerű vezetés segíti a pácienst a testi tünetek mögött húzódó lelki okok, a belső dinamika megértésében, tudatosításában valamint a változásokra történő tudatos válaszreakció megtanulásában. A közös munka kiemelten fontos részét képezi mindazon belső erőforrások feltérképezése, amelyek magukban hordozzák a változás lehetőségét.

A konzultációkon kialakított kölcsönös együttműködés nagy hangsúlyt fektet a belső önállóság, a belső bizalom, és az esetlegesen jelentkező testi tünetekre történő tudatos válaszreakciók megtanítására. A belső stabilitás elérése és megtartása egy tanulási folyamat, amely biztosíthatja a szakorvosi kezelések ideje alatt a tünetmentes, gyógyult állapot komfortos megélését a páciensek számára.

Szakorvosaink

Hazai Melinda - Egészségpszichológus